Veiligheid

Orfeus voldoet aan de landelijke norm voor informatiebeveiliging in de zorg: NEN 7510

NEN 7510-gecertificeerd

NEN 7510 is de Nederlandse norm voor informatiebeveiliging in de zorg. Ons NEN 7510-certificaat is het bewijs aan zorgverzekeraars en patiënten dat Orfeus veilig en verantwoord met elektronische patiëntendossiers omgaat.

Lees meer

Veilig invoeren

In Orfeus hoef je de gegevens slechts eenmalig in te voeren. Ze worden automatisch getransporteerd naar andere programmaonderdelen en documenten, zoals declaraties, LVR of partusverslag. De gegevens worden gestandaardiseerd en gecodeerd opgeslagen.

Bij foutieve invoer van administratieve of medische gegevens word je gewaarschuwd d.m.v. reminders en alerts. Deze waarschuwingen zijn op persoonlijk niveau instelbaar (grenswaarde, wel/niet gewaarschuwd worden).

Voorbeelden hiervan zijn mate van bloeddrukstijging, waarde van Hb, rhesus antistoffen, BSN.

Gegevens veilig opgeslagen

De cliëntgegevens staan veilig in een state-of-the-art datacenter. De gegevens worden doorlopend gespiegeld naar een backupserver. Een hoogwaardige glasvezelverbinding zorgt voor een snelle en betrouwbare data-overdracht.

Bij Orfeus Online ben je er van verzekerd dat je data veilig opgeslagen is. Je kunt er op ieder gewenst moment over beschikken, ook als je onderweg bent. Je bespaart tijd en kosten!

De backups worden automatisch uitgevoerd. Als gebruiker merk je er niets van. Veilig en gebruikersvriendelijk!

Meer weten?