Team Orfeus

Wij zijn Caroline, Cees, Edwin, Els, Esma, Esmee, Floris, Gert-Jan, Hans, Hugo, Ilse, Judith, Kirsten, Mariette, Milou, Niklas, Renate, Rens, Rob, Sabine, Sibo, Simone

Wie zijn wij?

Orfeus BV wordt geleid door Niklas Holmberg en Rob Brenninkmeijer. Niklas is opgeleid als informaticus aan de universiteit van Stockholm. Rob heeft farmacie gestudeerd aan de universiteit van Utrecht en is vervolgens opgeleid als apotheker.

Beiden hebben zich vanaf het begin van hun loopbaan gespecialiseerd in computerondersteunde voorschrijf-, registratie- en expertsystemen in de gezondheidszorg.

Niklas en Rob zijn hun samenwerking begonnen aan de universiteit van Nijmegen, in het project Electronic Prescription Processing Option (EPPO), onder leiding van Prof. van der Kleijn.

In 1989 hebben Rob en Niklas besloten Digitalis op te richten. Sindsdien ontwikkelt Digitalis producten en diensten die inzichten, besluitvorming, implementatie en monitoring van zorgprocessen aan elkaar schakelen.

Met name Niklas heeft als architect en ontwerper van het systeem grote inhoudelijke betrokkenheid bij de producten en de gebruikers van Orfeus.

Niklas wordt daarbij geholpen door een team bestaande uit Rens Jaspers (projectmanagement), Sibo Oskam, Edwin Frieswijk en Gert-Jan Kreeft (ontwikkelaars), Hans Schraven (systeembeheerder), en een helpdeskteam.

Gebruikers helpen met ontwikkeling

Het gebruikerspanel ondersteunt Orfeus bij de ontwikkeling van het programma. Een paar keer per jaar is er overleg bij Orfeus in Amsterdam. Samen met het Orfeusteam worden de vragen en wensen van gebruikers besproken. De vragen en wensen worden gefilterd en getoetst en daarna vertaald naar nieuwe functionaliteit.

Zo werken wij samen met onze gebruikers voortdurend aan het verbeteren en vernieuwen van het programma.

Meedoen?

Bij Orfeus zijn we altijd op zoek naar getalenteerde verloskundigen die mee willen helpen met het bouwen van het ultieme digitale verloskundedossier. 

Wil jij meedenken over hoe de nieuwe generatie Orfeus er uit gaat zien? Kom ons team versterken! 

Geschiedenis van Orfeus

Orfeus is in de jaren negentig als stichting opgericht, als onderdeel van Digitalis BV. Digitalis was toen al een aantal jaren actief op het raakvlak van gezondheidszorg, besliskunde en informatica.

In 1992 raakte Digitalis betrokken bij het project van het CBO ‘Verloskundige Samenwerkingverbanden’. Dit project richtte zich op verbetering van de samenwerking en communicatie tussen verloskundigen, huisartsen en gynaecologen. Goede samenwerking en communicatie leidt tot betere zorg, zo was en zo is de gedachte. Onderdeel van dit project vormde de ontwikkeling van een elektronisch verloskundig dossier waarmee gegevens eenduidig en gemakkelijk konden worden vastgelegd en uitgewisseld.

Digitalis legde in dat deelproject, samen met verloskundigen, gynaecologen en een kinderarts, de fundamenten voor Orfeus. In de jaren daarna is Orfeus verder ontwikkeld.

In 2002 is Orfeus als bedrijf op eigen benen komen te staan, al zijn de banden tussen Digitalis en Orfeus onverminderd hecht. Beide bedrijven huizen in hetzelfde pand in Amsterdam en delen kennis en ervaring, menskracht en technische infrastructuur. Evenals Digitalis staat Orfeus voor traditie, continuïteit, dynamiek en innovatie bij de ondersteuning van zorgprocessen.

Foto: het kantoor van Orfeus & Digitalis aan de Lomanstraat in Amsterdam

Meer weten of deelnemen?