Voor echopraktijken en verloskundigen die zelf SEO’s maken is het sinds 2014 mogelijk om een complete SEO-registratie te doen in Orfeus. De echo-registratie is daarvoor uitgebreid met een SEO module.

Tevens is het mogelijk om een echo-apparaat te koppelen aan Orfeus en automatisch de meetwaardes en de foto’s over te brengen naar het dossier.

Meer over de SEO-module

 

Ervaren gebruiker aan het woord
Jackie Wieringa, verloskundige, echoscopiste en Orfeus gebruiker van het eerste uur was nauw betrokken bij de ontwikkeling van de SEO module. Jackie werkt als verloskundige bij praktijk ‘De Nieuwe Vaart‘ in Dedemsvaart. Tevens is zij als echoscopiste verbonden aan het prenataal screeningscentrum SEE, met een eigen locatie in Dedemsvaart. Voor beide activiteiten gebruikt ze Orfeus als cliëntregistratiesysteem.

Jackie is enthousiast over de nieuwe SEO module, deze is zeer gebruikersvriendelijk en compleet. In haar praktijk is Orfeus gekoppeld aan het echo-apparaat. Volgens Jackie is deze koppeling echt een “must”. Alle meetwaardes worden ingelezen. Dit is betrouwbaarder dan handmatig overnemen en het bespaart veel tijd. Het overbrengen van de gegevens gaat via een beveiligde verbinding.

Peridos
De gegevens voor Peridos kunnen makkelijk vanuit de SEO module verstuurd worden. Ook Peridos was bij de ontwikkeling betrokken en heeft de manier waarop de gegevens verstuurd worden goedgekeurd.

Voor de cliënt wordt een verslag van de 20-weken echo geprint. Het opslaan van foto’s is mogelijk, de keuze is aan de gebruiker.
Sinds 1 januari 2014 is de SEO module in gebruik. Met de feedback van gebruikers wordt de module nog verfijnd en waar mogelijk verbeterd.

Voor echopraktijken en verloskundigen die zelf SEO’s maken
Jackie benadrukt dat de SEO module ontzettend handig is voor verloskundigen die zelf SEO’s maken in hun eigen praktijk, alsook voor echocentra die SEO’s maken voor de 1e lijn. De echokoppeling vindt ze daarbij onmisbaar. Cliëntgegevens hoeven slechts eenmalig ingevoerd te worden en het declareren van de SEO’s gaat heel makkelijk.

Met de SEO module, in combinatie met de koppeling van het echoapparaat, komt volledig digitaal werken weer een stap dichterbij. Waarbij ook de veiligheid en efficiëntie verbeterd zijn.

Meer info over de nieuwe SEO module in de release notes 3.10.14 op Support (eerst inloggen).