Compleet digitaal 2e-lijnsdossier

Compleet digitaal dossier voor de 2e lijn

Orfeus 2e lijn biedt een compleet digitaal dossier voor de tweedelijns verloskunde. Het programma biedt uitgebreide registratiemogelijkheden, levert goede rapportages ten behoeve van collega zorgverleners, cliënten (vb ontslagbrief) en bestuur (managementrapportages).

Ook sluit het programma naadloos aan op landelijke registraties als LVR en PRN. Orfeus 2e lijn is gebaseerd op dezelfde systematiek en methodiek als het eerstelijns verloskundig dossier van Orfeus. Het registreren en presenteren van gegevens gaat op dezelfde manier, met focus op inhoud, het werkproces van de zorgverlener, aangevuld met reminders en alerts. De gegevensset is daarbij specifiek aangepast aan de tweedelijns verloskunde en voldoet aan alle huidige eisen en voorwaarden van een tweedelijns verloskundig dossier.

Orfeus 2e lijn is een echt elektronisch dossier. Het heeft meer uitgebreide functionaliteit dan het programma waarmee we voorheen werkten.

Sinds we Orfeus 2e lijn gebruiken, sluiten onze rapporten veel beter aan op de registratiebehoeften van de 1e-lijnspraktijken die ook Orfeus gebruiken.

Cees de Boer

Gynaecoloog, Medisch Centrum Zuiderzee

Gemakkelijke implementatie

Orfeus 2e lijn is technisch gemakkelijk te implementeren: alles wordt online beheerd door Orfeus.

Integratie met registraties overige gynaecologie

Orfeus 2e lijn kan via de module Orfeus LGR geïntegreerd worden met de verrichtingen registratie voor algemene gynaecologie, de complicatie registratie en het dossier voor fertiliteit en bekkenbodem.
v

Orfeus 2e lijn in het Medisch Centrum Zuiderzee

In januari 2013 is Orfeus 2e lijn in productie gegaan in het Medisch Centrum Zuiderzee in Lelystad.

Lees nu het verslag.

Meer weten?