echo-zwanger-appVorige week heeft de Eerste Kamer de wet cliëntenrechten aangenomen. Deze wet geeft mensen het recht op toegang tot hun online medisch dossier.

Zwangeren die onder zorg zijn bij een ‘Orfeuspraktijk’ kunnen al langer gebruik maken van de Orfeus Zwanger! App om hun gegevens online in te zien.

De app is vooralsnog gratis en biedt inzage in de zwangerschapskaart, de echo’s, groeicurve en de labwaarden. Ook kan de zwangere zien wanneer de eerstvolgende afspraak gepland is.

Via de app kan de zwangerschapskaart gedownload worden. De zwangere heeft altijd up-to-date gegevens bij zich. Zodra de verloskundige gegevens noteert in het online dossier is dit voor de zwangere zichtbaar via de app.

Veel Orfeuspraktijken bieden deze app actief aan aan hun cliënten. Zowel de zwangeren als de verloskundigen zijn er heel enthousiast over. De app is eenvoudig te installeren en makkelijk in gebruik.

Wil jij deze app ook aanbieden aan jouw zwangeren, stuur dan een mail naar orfeus@orfeus.nl met als onderwerp App Zwanger!

Meer info orfeus.nl/zwanger/