Aanstaande vrijdag 16 september staat geheel in het teken van gegevensuitwisseling in de integrale geboortezorg. De bijeenkomsten zijn een vervolg op het eerste EPD/PWD Symposium dat in september 2015 plaatsvond. Tijdens dat symposium spraken zorgverleners in de geboortezorg en softwareleveranciers met elkaar over een gezamenlijk dossier voor de integrale geboortezorg. Een jaar lang is er gewerkt aan een methodiek die recht doet aan wensen van eindgebruikers en stakeholders. De betrokken partijen, waaronder Orfeus, zijn verenigd in een Taskforce en hebben inmiddels succesvol een ontwerp getest in de vorm van een Proof of Concept.

Tweede landelijke bijeenkomst VSV-besturen
Op 16 september organiseert Stichting In Zwang de tweede landelijke bijeenkomst voor VSV besturen. Voorafgaand aan de bijeenkomst, die start om 14.30 uur, is er overleg geweest met de verschillende partijen die betrokken zijn bij de integrale geboortezorg: bestuur CPZ / KNOV / NVOG / VWS / PERINED / Taskforce. Tijdens de bijeenkomst kan de organisatie daarom iedereen op de hoogte stellen van de meest recente ontwikkelingen.
Locatie: Huis van de Stad te Gouda. Tijdstip: 14.30-17.30 uur.
Voor uitnodiging, agenda en aanmelding, ga naar de website van In Zwang.

Presentatie stand van zaken ICT/EPD voor de Integrale Geboortezorg
De resultaten van de Proof of Concept zoals die door de Taskforce het afgelopen jaar is getest, worden gepresenteerd op 16 september vanaf 18 uur tijdens een bijeenkomst in het Groene Hart Ziekenhuis te Gouda.
Voor agenda en aanmelding, zie uitnodiging.